Vänföreningen

tantvisningE

Arbetets museums vänförening

Arbetets museums vänner bildades 1991 i samband med museets öppnande. Vänföreningens syfte är att främja och stödja Arbetets museum genom att informera om museets verksamhet och att medverka i olika arrangemang. Vänföreningen anordnar också egna program. Du kan välja mellan två typer av medlemskap, stödjande medlem och aktiv medlem.

Stödjande medlem

Som stödjande medlem får du all aktuell information om museets utställningar och programverksamhet, samt vernissageinbjudningar direkt hem i brevlådan. Vänföreningens medlemmar får dessutom 20% rabatt på alla varor i museets butik.

Aktiv medlem

En grupp av aktiva museivänner, där flera har utländsk bakgrund, bidrar med frivilliga insatser för museet. Din insats är värdefull, den sätter en extra guldkant på museets ordinarie verksamhet (inom ramen för vad det lokala facket har godkänt). Insatsen är meningsfull för såväl dig som museet.
 Som aktiv museivän kan du sprida information till vänner och arbetskamrater samt bistå som:

· Funktionär vid olika evenemang

· Stöd vid barnaktiviteter

· Värd vid utställning

· Extra värd vid utställningar och vernissager

Förutom roliga, stimulerande och berikande stunder på Arbetets museum får du som aktiv museivän, även fritt medlemskap i museets vänförening samt fri entré till museets avgiftsbelagda aktiviteter och arrangemang.
 Gruppen har regelbundna träffar på museet då man planerar och förbereder sin verksamhet, tittar på nya utställningar, umgås och hjälper museet att leva upp till sin vision: Arbetets museum skall vara en nyskapande mötesplats för samtal om människors arbete, liv och villkor. Genom att frivilliga deltar aktivt öppnar Arbetets museum sin verksamhet för idéer utifrån, vidgar kontaktytorna och når därigenom nya besöksgrupper.

Bli medlem

För att bli medlem mejlar du ditt namn, adress och telefon till  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den eller skickar ett brev till museet, se adress nedan. Ange om du vill vara en stödjande eller aktiv medlem alternativt om ni är en stor eller mindre organisation/företag. Har du frågor om vänföreningen kontakta Kent Karlsson eller Boel Carlsson i styrelsen, se kontaktuppgifter nedan.

Avgift för stödjande medlemmar

Enskild medlem 150 kr
Familjeavgift * 200 kr
Mindre organisationer och företag 500 kr
Större organisationer och företag ** 1000 kr

*   Alla i samma hushåll blir medlem i föreningen

** Fler än 1000 medlemmar eller anställda

Program

I samband med Årsmötet i april bjuds alla medlemmar in till en aktivitet, som kan vara en visning av en utställning i museet, en föreläsning eller någon annat i närområdet. Vartannat år bjuds medlemmarna in till en utflykt och vartannat år till en specialvisning, som genomförs under sept/okt.

April                     Årsmöte med aktivitet

Sept/okt              Specialvisning av någon utställning

Vänföreningens styrelse 2013

Ordförande: Jan-Olov Johnson, Gamla Lasarettsgatan 3, 602 39 Norrköping