Vi samlar på berättelser

Via vår forsknings- och dokumentationsavdelning samlar vi in människors vardagsberättelser och yrkesminnen. Berättelserna utspelar sig både i nutid och historiskt. Genom våra insamlingar och dokumentationer bevaras upplevelser av vardagslivet, arbetslivet och förhållandena på arbetsmarknaden. Berättelserna används ofta i våra utställningar. Vi ger också ut skrifter och publikationer i anslutning till insamlingsprojekten.

Redan vid planerna på att starta ett Arbetets museum i början av 1980-talet hade forskning och dokumentation en framträdande plats. Detta nya museum skulle sätta människors liv och erfarenheter i centrum och bli ett levande inslag i samhällsdebatten.

I dagsläget finns mer än 2 230 intervjuer och minnesberättelser i museets arkiv, drygt 14 hyllmeter med erfarenheter från arbete och vardagsliv. Är du student eller forskare och vill använda materialet i din forskning? Kontakta Marinette Fogde, forskningschef, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den  eller 011-23 17 22.

Lämna din berättelse

Du kan lämna din egen berättelse om arbete och vardagsliv. Du får givetvis vara anonym. Om du anger namn och adress kommer dessa uppgifter inte att publiceras, men vi har möjlighet att kontakta dig. Berättelsen kommer att bevaras i arkivet på Arbetets museum och finnas tillgänglig för framtida forskning, utställningar och publikationer, även på nätet. Skriv kort eller långt – men skriv!

Till formulär och mer information