Utomhusbild_hemsidan

Tillgänglighet på Arbetets museum

Vi har två handikapparkeringar på Laxholmstorget, i anslutning till museet. Huvudentrén är försedd med ramp. Det finns också möjlighet att åka hiss från gatuplanet. Vid huvudentrén finns en porttelefon, där du kan meddela ankomst om de automatiska dörröppnarna skulle vara avstängda.

På plan 1, 2, 3, 4 och 6 finns toalett anpassad för personer med funktionsnedsättning. Samtliga utställningslokaler är tillgängliga för rullstolsburna. Den enda utställning som inte är tillgänglig är Historien om Alva som visas i trapphuset.

Vår största konferenslokal Folksamsalen är utrustad med hörselslinga. Museets pedagoger har lång erfarenhet av att guida grupper/personer med särskilda behov.

Välkommen!