Logga in
Café Strykjärnet

Bakverk, lättare luncher, internationellt utbud av te, cookies och läsk. Vi har öppet måndag - söndag kl. 11-17.

Café >>

 
Restaurang Laxholmen

Serverar en lunchbuffé med olika rätter, stort salladsbord och efterrätt mån-fre kl.11.14.

Restaurang >>

NYHETSBREV

Skriv in din mailadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Öppettider

Kulturnatten_huset

 

Öppet vardag och helg

kl.11-17 hela sommaren

 

Fri entré till alla utställningar

 

HITTA TILL OSS 

 

BESÖKA MUSEET

 

facebook-icon

 

youtube-icon

 

 

 

Konferens

Lokatten

 

Gör din konferens till en annorlunda upplevelse. Industriell charm, personligt bemötande och god service hjälper dig att skapa ett lyckat möte. Välkommen!


Konferens kryddad med kultur >>

Bloggar

Tottes blogg

Följ med vår arbetslivsintendent Torsten Nilsson ut i Sverige och se arbetet på några arbetslivsmuseer.

 

Tottes blogg >>

 

Framtidsland

Följ våra ungdomsgrupper när de gestaltar sina visioner om det framtida, hållbara samhället. 

 

Bloggen Framtidsland >>

 

Hej Framtid

Följ med vår producent Ann-Sofie Axelsson i jakten på framtiden.

 

Bloggen Hej Framtid >>

I butiken

butiken

 

I vår butik hittar du allt från små tokiga leksaker till nyttiga bruksföremål. Specialdesignat eller serietillverkat. Enkelt eller exklusivt. Välkommen!

 

Vår butik >>

Aktiviteter

Alva_dramavisning_hemsidan


Aktiviteter

 

 I samband med kvällsarrangemang kan vi ordna olika former av underhållning, till exempel trubadur, komedigrupp, orkester eller poesigrupp. Vi har också olika typer av gruppaktiviteter. Kontakta oss för prisuppgifter och läs mer nedan om de aktiviteter som finns.

 

Visning i aktuell utställning

Det är enkelt att få ett mervärde och kulturellt inslag till konferensen hos oss. Kanske har någon av våra pågående utställningar anknytning till just ert tema för konferensen. Boka en guidad visning. Dagtid ger vi 50% rabatt på alla visningar i samband med konferens. Är det ont om tid i programmet? Då kan ni beställa ert för- eller eftermiddagskaffe i anslutning till eller i en utställning.

 

Idéverkstad

I utställningen Kris & Vision ser vi hur Norrköping under årens lopp har tvingats att tänka nytt och ändra strategier, men även hur idéer sprungit ur möjligheter som fångats. I Crearums idéverkstad  utgår vi från utställningens teman och erbjuder grupper på företag och i organisationer att jobba i en annorlunda och stimulerande miljö för att träna sin kreativitet och få nya verktyg och inspiration i sitt utvecklingsarbete. Crearum är en avknoppning från Linköpings universitet med fokus på kreativitet hos organisationer. Företaget hjälper individer och grupper med idéutvecklingsprocesser och utbildning i kreativa arbetsmetoder för att tänka nytt kring möjligheter och problem och för att få goda idéer genomförda. För mer information och kontakt besök www.crearum.se. 

Mer information om idéverkstad (PDF) >>

 

Kreativa workshops

Ta steget och våga använda fantasin! Prova olika uttryckssätt i en workshop med Dramakoopet som berör såväl kropp som själ. Genom konst och kultur kan ni gemensamt utveckla en öppnare och friare kommunikation där man får använda sina talanger, båda kända och ännu oupptäckta, som skapar samhörighet och förståelse för varandra.

Mer information om kreativa workshops (PDF) >>

 

Yoga - prova på och lär er avspänning!

Enkla tekniker för avslappning, harmoni och koncentration.

Ledare: Anki Tapper, diplomerad yog/meditationslärare.

 

Skapa tillsammans!

Ett erbjudande om skapande aktivitet där till exempel en personalgrupp får möjlighet att vara kreativa tillsammans. Ni får material och blir sedan vägledda att skapa tillsammans, utan inriktning på prestation.

 Det handlar om att leka, om att släppa på kraven på fint eller fult - att bara göra! Exempelvis skulptur, måleri, collageteknik, ansiktsmålning. 

 

Gruppstorlek: 10-12 personer. 

Tidsåtgång: 2-3 timmar.  

Ledare: Ulrika Andersson, konstnär.

 

LevNu

Föreläsningen "LevNu - med humor & hälsa i fokus" förmedlar hälsofakta blandat med humor och varma skratt. Fokus läggs på de positiva effekter som ett gott skratt för med sig och hur humorn påverkar vår personlighet och vår vardag. Relationer, arbetsmiljö, fysiologiska effekter och mentala vinster - allt blandas upp med exempel från verkligheten och en god portion humor.   

 

LevNu erbjuder även föreläsningar med inriktning på kost och hälsa - självklart med humorn som en huvudingrediens. Välj själv vilken huvudinriktining och vilken tidslängd föredraget ska ha för att passa ditt företags behov. Varje föreläsning bjuder på eftertanke och fyller åhörarna med inspiration, kreativitet, motivation och glädje!

 

Johannavandring

Johannavandringen är en dramatiserad guidning genom Norrköpings Industrilandskap. Möt textilarbeterskan Johanna i sekelskiftets Norrköping. Johanna var en av tusentals kvinnor som arbetade på textilfabrikerna i det som idag kallas för Industrilandskapet. Norrköping var under en period Sveriges ledande textilindustristad och längs Motala Ström växte hundratals textilfabriker upp.

 

Idag har fabrikerna fyllts med nytt innehåll, men den gamla atmosfären är bevarad. Området är idag ett unikt kulturlandskap och något liknande finns inte i Europa. Under Johannavandringen möts historia, nutid och framtid. Vandringen består av Johanna plus ytterligare en guide som ledsagar gruppen under vandringen.

Tidsåtgång: 1 timme.

 

Tips på andra aktiviteter i Norrköping

  • Cityfiske – prova på Laxfiske i Motala Ström mitt i centrala Norrköping. Utrustning och Instruktörer ingår.
  • Besök Kaktusplanteringen. Varje år planteras 25 000 kaktusar i Carl Johans park med olika teman.
  • Vackra promenadstråk utmed Strömmen och Åbackarna. Besök vårt fantastiska grönområde Himmelstalund med hällristningar och Hällristningsmuseum.
  • Norrköpings Konstmuseum - ett av landets främsta konstmuseer med svensk konst från 1600-talet fram till idag.
  • Norrköpings Stadsmuseum – berättar om Norrköpings stads – och industrihistoria med hjälp av de bevarade fabriks – och hantverksmiljöerna vid Motala Ström.
  • Teater- eller musikarrangemang. Se Upplev Norrköping

Utflyktsmål utanför Norrköping

Rejmyre glasbruk, Rejmyre Handelsby

I Rejmyre finns Sveriges näst äldsta glasbruk grundat 1810. Hyttan är öppen för besök hela året. I glasbutiken kan du köpa brukets alla produkter, varav flera har fått utmärkelsen "Utmärkt Svensk Form". Här finns också ett glasmuseum. Rejmyre Handelsby, med ett tiotal företag, representerar form, känsla och kvalitet i konstsmide/smedja, skinn, stengods, lin & ull, anikt & heminredning m.m.

Avstånd från Norrköping: 30 minuters resa.

 

Löfstad slott

1926 stannade tiden på Löfstad slott. Tack vare en önskan i den sista ägarinnan Emilie Pipers testamente har slottet kunnat förbli levande och är idag ett populärt besöksmål. När du besöker Löfstad tas du med på en resa tillbaka genom seklerna. Slottet byggdes på 1600-talet och har sedan dess aldrig sålts, vilket gör slottet unikt. Löfstad slott är öppet för besökare året runt. Under sommaren ordnas flera visningar dagligen och på vintern efter förfrågan.

 Avstånd från Norrköping: 15 min resa.

 

Kolmårdens djurpark

I Kolmårdens djurpark, Nordens största djurpark möter du vilda djur på riktigt! Bland annat färgsprakande delfinföreställning och Safaripark med exotiska djur.

Avstånd från Norrköping: 30 min resa.

 
    Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping
Telefon: 011-18 98 00 (växel)
Fax: 011-18 22 90
epost: info@arbetetsmuseum.se
Öppet alla dagar 11-17
Tisdagar till 20 (ej kvällsöppet juni-aug)
Fri entré
Museet är stängt: långfredagen, påskafton
midsommarafton, midsommardagen, julafton
och nyårsdagen