SFI

kvmnlE

Erbjudanden SFI

Vi är en alternativ lärmiljö för SFI där eleverna får möjlighet att utmana sig språkligt. Eleverna tränar sig på att uttrycka minnen och åsikter i utställningar som ofta tilltalar flera sinnen. Vi ställer frågor och ger uppgifter som leder till samtal. Den språkliga nivån anpassar vi efter gruppens behov. Museet representerar en miljö som är tillgänglig för eleverna även utanför skoltid. Här finns förutom utställningar även program- och familjeverksamhet och besöket kan användas som en introduktion till att eleverna besöker museet på egen hand.

I EWK:s fotspår

Tecknaren Evert ”EWK” Karlsson föddes i torpet Rävbrinken utanför Mogata i Söderköpings kommun.  Som vuxen blev han världsmästare i teckning med bilder som publicerades i stora internationella tidningar. Han har tecknat många av det sena 1900-talets stora ledare i världen och skildrat många stora händelser. Följ med en av museets pedagoger som berättar om EWK:s resa från bondson på svenska landsbygden till tecknare i de politiska finrummen runt om i världen.

När: tillsvidare

Var: EWK-museet