Museet som klassrum

Välkommen till Arbetets museum med din grupp! Här kan ni delta i någon av våra visningar eller workshops. Alla våra koncept passar in i läroplanen. Vi anpassar vår verksamhet efter era behov. Låt våra pedagoger arbeta med er grupp under besöket eller välj att se våra utställningar på egen hand.

Vi erbjuder

• Visningar där elever och pedagoger har en aktiv dialog kring de ämnen som våra utställningar berör.
    • Dramatiserade visningar där våra pedagoger gestaltar personer ur våra olika utställningar och låter dem berätta sin historia. Här bjuds eleverna in till samtal om de frågor som berättelserna väcker.
    • Workshops där vi använder fler metoder för att matcha olika lärstilar. Elevernas deltagande påverkar innehållet. På så vis får de själva vara med och forma sin egen kunskapsbank.

Boka visning

Under SKOLA i menyn till vänster hittar du de koncept vi föreslår för din grupp. Längst ner i varje beskrivning finns en knapp där det står BOKA VISNING. Välj koncept och tryck på knappen i dess beskrivning. Fyll i formuläret som dyker upp för att skicka en visningsförfrågan till oss så återkommer vi så snart vi kan. Hör gärna av dig om du har andra önskemål än de koncept som föreslås för din grupp.

Gruppresa med klassbiljett (Östgötatrafiken)

• Kortet köps in av skolan och gäller alla klasser till och med årskurs 9.

• Kortet kostar 850 kr + moms (6%) per år.

• Gruppen måste anmälas via Östgötatrafikens webbplats minst 5 arbetsdagar innan ni ska resa.
      • Maximalt 25 personer per avgång och tur, varav 4 vuxna. Övriga får betala ordinarie pris för resan. Betalning sker då med reskassa, eget månadskort eller betal-/kreditkort.
      • Endast en klassbiljett per skola och tur. Om fler ska resa måste ni dela upp er på fler avgångar eller betala ordinarie biljettpriser för alla utöver 25 personer.
      • Resa med klassbiljett kan endast ske mellan kl 08.15 och 16.00.

Bokning av klassbiljett >>