EWK-museet får ny teckning
2014-08-01 10:31

PRESSMEDDELANDE

Sven Anér skänker originalteckning

EWK-museet utökas med ännu en originalteckning. Sven Anér, journalistkollega och vän till Ewert Karlsson, skänker en originalteckning som kommenterar bildandet av Miljöpartiet de gröna.

Sven Anér, journalist, tv-producent och författare, har funnits i svensk nyhetsrapportering alltsedan han började arbeta på Dagens Nyheter 1948. Idag känner många till honom för hans miljöengagemang och han var bland annat med och grundade Miljöpartiet 1981. Andra känner honom för den energi han lagt på efterforskningar kring såväl Palmemordet som Estoniakatastrofen. EWK och hans hustru Alice var båda vänner till Sven Anér och förutom att ge Sven originalteckningar gjorde EWK även omslagsbild till hans böcker, något som Sven Anér kommenterar på följande sätt:

” EWK:s omslagsteckning till min bok passade in på den svenska allmänhetens allt mer frustrerade inställning till de pågående spaningarna: mannen som letar där gatljuset är som starkast.”
EWK-museets intendent Carina Milde är mycket glad över gåvan:
- Det är en dubbel glädje att få ta emot både originalteckning och berättelser kring tillkomsten av bilden. Sven Anér ger oss möjlighet att få ny viktig information om personer som avbildats av EWK men som vi idag har för lite kunskap om.

93-årige Sven Anér överlämnar personligen originalteckningen på plats i EWK-museet i Norrköping den 5 augusti kl 14. Media är välkommen att vara med.

FÖR MER INFORMATION:
Carina Milde, intendent EWK-museet Centrum för politisk illustrationskonst, tel: 073-357 17 15, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den