Logga in
Café Strykjärnet

Bakverk, lättare luncher, internationellt utbud av te, cookies och läsk. Vi har öppet måndag - söndag kl. 11-17.

Café >>

 
Restaurang Laxholmen

Serverar en lunchbuffé med olika rätter, stort salladsbord och efterrätt mån-fre kl.11.14.

Restaurang >>

NYHETSBREV

Skriv in din mailadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Öppettider

Kulturnatten_huset

 

Öppet vardag och helg

kl.11-17 hela sommaren

 

Fri entré till alla utställningar

 

HITTA TILL OSS 

 

BESÖKA MUSEET

 

facebook-icon

 

youtube-icon

 

 

 

Konferens

Lokatten

 

Gör din konferens till en annorlunda upplevelse. Industriell charm, personligt bemötande och god service hjälper dig att skapa ett lyckat möte. Välkommen!


Konferens kryddad med kultur >>

Bloggar

Tottes blogg

Följ med vår arbetslivsintendent Torsten Nilsson ut i Sverige och se arbetet på några arbetslivsmuseer.

 

Tottes blogg >>

 

Framtidsland

Följ våra ungdomsgrupper när de gestaltar sina visioner om det framtida, hållbara samhället. 

 

Bloggen Framtidsland >>

 

Hej Framtid

Följ med vår producent Ann-Sofie Axelsson i jakten på framtiden.

 

Bloggen Hej Framtid >>

I butiken

butiken

 

I vår butik hittar du allt från små tokiga leksaker till nyttiga bruksföremål. Specialdesignat eller serietillverkat. Enkelt eller exklusivt. Välkommen!

 

Vår butik >>

Det rullande museet
2014-07-23 09:13

PRESSINBJUDAN

Idérika besökare på mobilt museum

Det cyklande museet ”Makten är din” har hittills i sommar mött stort gensvar från Norrköpingsborna. Över 400 förslag på hur staden kan förbättras har redan kommit in. Bättre städning i området kring Folkparken, större utbud av affärer och nattöppna caféer är några av idéerna.

- Vi har fått mycket positiv respons. Vi har gott hopp om att få in 700 flaskor, det är vårt mål, säger Yvonne Olofsson en av de två projektansvariga.

Yvonne och Majken Nilsen har noterat att förslagen skiljer sig lite åt mellan stadsdelarna. Runt Folkparken hade många åsikter om nedskräpningen och utbudet av aktiviteter. I City efterlyste många ökad trygghet och i Åby fanns en hel del tankar kring kollektivtrafiken.
Den 24 juni trampade de iväg med cykelkärror mot Folkparken som första anhalt. Totalt ska sju platser besökas under sommaren. På varje ställe stannar de i tre dagar. Besökare bjuds på fika och erbjuds att skriva ned sitt förslag på ett papper som sedan läggs i flaskor, de ska sedan bilda en mobil.
Det cyklande museet är en del av Arbetets museum och Norrköpings stadsmuseum gemensamma utställning Kris & Vision – Våga älska Norrköping. Avsikten är i första hand att samla in ungdomars visioner för framtidens Norrköping. Resultatet ska visas på Augustifesten och senare på Stadsmuseet. Även Norrköpings ledande politiker och tjänstemän ska få ta del av idéerna.
Hittills har det mobila museet besökt Folkparken, City, Vasaparken och Åby. Denna vecka tis-ons-tors väntar Himmelstalundsbadet. Turnéplanen för resten av sommar ser ut så här: 29-31 juli Hageby, 5-7 augusti Marielund, 14-15 augusti Augustifesten.

 

Media är välkommen att besöka det cyklande museet under den fortsatta turnén. Majken Nilsen och Yvonne Olofsson finns på plats med ett tält kl 12-16.

PRESSBILDER finns att ladda hem på www.arbetetsmuseum.se  under PRESS.
FÖR MER INFORMATION:
Majken Nilsen, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den , tel: 011- 23 17 28
Yvonne Olofsson, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den , tel: 076-128 11 20
Sofie Lycksell, kommunikationschef Arbetets museum, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den tel: 070-828 05 03

 
    Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping
Telefon: 011-18 98 00 (växel)
Fax: 011-18 22 90
epost: info@arbetetsmuseum.se
Öppet alla dagar 11-17
Tisdagar till 20 (ej kvällsöppet juni-aug)
Fri entré
Museet är stängt: långfredagen, påskafton
midsommarafton, midsommardagen, julafton
och nyårsdagen