Om du har vägarna förbi
2014-05-19 11:10

NY UTSTÄLLNING

Anslagstavlor speglar landsbygden

Om du har vägarna förbi - en bilresa bland anslagstavlor i Norrland är en utställning i ord och bild om livet och människorna på landsbygden.

Utställningen innehåller cirka 60 bilder och bakom luckor på en stor anslagstavla presenteras olika berättelser från möten. Besökaren får följa med Staffan Ekegren och Maria Sedell när de under en sommarmånad reser runt i en gammal Volvo kombi i det inre av Norrland. De kommer bygder och människor nära genom sitt sätt att färdas och sitt utforskande av ortens anslagstavla. Totalt hittar de över hundra anslagstavlor.
- Anslagstavlan är kanske landsbygdens starkaste uttryck, säger Staffan Ekegren. Den samlar upp vad som händer i en bygd. Ofta står den nära affären men om den läggs ned står anslagstavlan kvar. Den finns där det finns människor som behöver ett centrum, för samtal.
Staffan Ekegren och Maria Sedell finner under sin resa att mångfalden av anslagstavlor är stor. En del har innehåll med höga estetiska värden. Andra är mer uttrycksfulla. Bakom anslagstavlornas meddelanden visar det sig finnas en rikedom av människor med sällsamma berättelser. En av dem är Lennart Karlström i Högsjö som mellan klockan två och tre varje dag spelar gamla godingar på gitarr i sitt café, oavsett om där finns gäster som lyssnar eller inte.
Utställningen visas 31 maj – 14 september 2014.
Rundresan i Norrland har också gett upphov till en bok med samma titel som utställningen samt ett berättarprojekt.

PRESSBILDER finns på www.arbetetsmuseum.se under press

PRESSVISNING:
Tid: 28 maj kl 10
Plats: Arbetets museum i Norrköping, plan 7
Medverkande: Maria Sedell, Staffan Ekegren, Annelie Egelin Tärning

FÖR MER INFORMATION:
Staffan Ekegren, författare och fotograf, tel: 070-40 09 788, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den
Annelie Egelin Tärning, intendent Arbetets museum, tel: 011-23 17 06, 073- 326 52 59, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den
Sofie Lycksell, kommunikationschef, Arbetets museum, tel: 0708-28 05 03, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

Arbetets museum har det nationella uppdraget att skildra människors arbete, liv och villkor i sin verksamhet. I museets utställningar, seminarie- och programverksamhet vill museet väcka frågor för att få igång diskussioner och vara en del i den samtida debatten.