Logga in
Café Strykjärnet

Bakverk, lättare luncher, internationellt utbud av te, cookies och läsk. Vi har öppet måndag - söndag kl. 11-17.

Café >>

 
Restaurang Laxholmen

Serverar en lunchbuffé med olika rätter, stort salladsbord och efterrätt mån-fre kl.11.14.

Restaurang >>

NYHETSBREV

Skriv in din mailadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Öppettider

Kulturnatten_huset

 

Öppet vardag och helg

kl.11-17 hela sommaren

 

Fri entré till alla utställningar

 

HITTA TILL OSS 

 

BESÖKA MUSEET

 

facebook-icon

 

youtube-icon

 

 

 

Konferens

Lokatten

 

Gör din konferens till en annorlunda upplevelse. Industriell charm, personligt bemötande och god service hjälper dig att skapa ett lyckat möte. Välkommen!


Konferens kryddad med kultur >>

Bloggar

Tottes blogg

Följ med vår arbetslivsintendent Torsten Nilsson ut i Sverige och se arbetet på några arbetslivsmuseer.

 

Tottes blogg >>

 

Framtidsland

Följ våra ungdomsgrupper när de gestaltar sina visioner om det framtida, hållbara samhället. 

 

Bloggen Framtidsland >>

 

Hej Framtid

Följ med vår producent Ann-Sofie Axelsson i jakten på framtiden.

 

Bloggen Hej Framtid >>

I butiken

butiken

 

I vår butik hittar du allt från små tokiga leksaker till nyttiga bruksföremål. Specialdesignat eller serietillverkat. Enkelt eller exklusivt. Välkommen!

 

Vår butik >>

EU-projektet Susipe
2014-05-13 21:05

EU-MÖTE PÅ ARBETETS MUSEUM

Europeisk handbok ska hjälpa ensamstående föräldrar

 Ett museum kan vara ett viktigt stöd för ensamstående föräldrar. Hur det kan gå till är en av programpunkterna som diskuteras när Arbetets museum i Norrköping 22-24 maj står värd för det sista och avslutande mötet i EU-projektet Supporting Single Parents in Europe.

Övergripande syfte med den europeiska satsningen är just att hitta nya kreativa sätt att stötta ensamstående föräldrar som ofta har mer utsatta livsvillkor än familjer med två föräldrar. De nya arbetsmetoderna ska i förstone riktas till yrkesgrupper som arbetar inom vuxenutbildningen för ensamstående föräldrar. Under mötet i Norrköping lanseras en metodhandbok som producerats inom projektet och som ska spridas inom hela EU.
- Projektet har gjort oss på Arbetets museum medvetna om vad vi redan gör för att stödja ensamstående föräldrar. Vi har bland annat en kreativ verkstad för barn och föräldrar, ordnar aktiviteter under loven och har fri entré. EU-satsningen har också inneburit ett förstärkt vårt samarbete med Norrköpings stadsmuseum och Folkuniversitetet för att nå målgruppen, säger Annelie Egelin Tärning, intendent och projektledare från Arbetets museum.
Under mötesdagarna i Norrköping ägnas stor del av programmet åt att inspireras av och diskutera hur ett museum kan vara en tillgång för målgruppen. Arbetets museums roll i projektet har bland annat varit att förmedla pedagogiska metoder samt bidra med erfarenheter från projektarbete i stort. Övriga deltagare kommer från Tyskland, Storbritannien, Frankrike och Spanien. Det gemensamma arbetet har pågått under två år. För mer information om projektet och själva programmet under mötet i Norrköping, se www.susipe.eu

 

 

Välkomna på pressinfo om metodhandboken och EU-projektet:
Tid: 23 maj kl 10.30
Plats: Arbetets museum, plan 5
Deltagare: Annelie Egelin Tärning, intendent Arbetets museum, Ulrich Renner, projektkoordinator. Även övriga tiotalet projektdeltagare deltar i en workshop i utställningen Framtidsland och är tillgängliga för frågor.


För mer information:
Annelie Egelin Tärning, intendent Arbetets museum, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den ,
tel: 073-326 52 59
Sofie Lycksell, kommunikationschef Arbetets museum, Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den
tel: 070-828 05 03

 

Arbetets museum har det nationella uppdraget att skildra människors arbete, liv och villkor i sin verksamhet. I museets utställningar, seminarie- och programverksamhet vill museet väcka frågor för att få igång diskussioner och vara en del i den samtida debatten.

 
    Arbetets museum
Laxholmen
602 21 Norrköping
Telefon: 011-18 98 00 (växel)
Fax: 011-18 22 90
epost: info@arbetetsmuseum.se
Öppet alla dagar 11-17
Tisdagar till 20 (ej kvällsöppet juni-aug)
Fri entré
Museet är stängt: långfredagen, påskafton
midsommarafton, midsommardagen, julafton
och nyårsdagen